Oncologische fysiotherapie en Oedeemtherapie bij Huis aan het Water

Oncologische fysiotherapie en Oedeemtherapie bij Huis aan het Water

 

Namens LEEF! ga ik, Melissa Helberg de oncologische fysiotherapie overnemen in Huis aan het Water.

Als therapeute ben ik gericht op het immuunsysteem tijdens alle fases van de behandeling zodat de oefentherapie, oedeemtherapie, fascia technieken en eventueel dry needling ondersteunend zijn voor de behandelingen die worden toegediend in de ziekenhuiszorg. Dit gebeurt middels oefentherapie in groepsverband en tijdens 1 op 1 behandelingen. In de praktijk zie ik dat mensen het erg prettig vinden om in groepsverband te oefenen en samen aan te sterken. Dit zal ik bij Huis aan het Water voort zetten. Ik richt mij daarnaast ook op het psychosociale aspect waar nodig en binnen mijn kunnen, hierbij vind ik het erg belangrijk ook samen te werken met andere disciplines. Zodat de persoon met kanker de beste zorg krijgt. Ik zie fysiotherapie als een samenwerking tussen patiënt, therapeut en waar nodig andere disciplines waarin de patiënt centraal staat. Persoonlijk ben ik een erg sportief en open persoon, ook ben ik erg nieuwsgierig en probeer regelmatig nieuwe vormen van sporten uit en deze pas ik dan ook toe in mijn oefentherapie. 

Samen met mijn collega’s van LEEF!!kijken we er naar uit om bij Huis aan het Water de oncologische fysiotherapie te gaan verzorgen. Onze visies sluiten goed bij elkaar aan en samen zullen wij trachten een sterk multidisciplinair team te vormen om op deze wijze de mensen met kanker een zo goed mogelijke ondersteuning te bieden.

 

Mijn naam is Lenka Buhlova en ik ben sinds 2015 werkzaam bij Fysiogroep Waterland in Monnickendam en Marken.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met oedeemtherapie en de revalidatie tijdens en na oncologie. Vanaf 1 oktober zal ik op vrijdagochtend de oedeemtherapie en manuele lymfdrainage verzorgen in Huis aan Het Water. Oedeemtherapie heeft o.a. als doel het oedeem/vocht te verminderen. Daardoor kunt u vaak prettiger en beter functioneren. Na mijn opleiding Manuele Lymfdrainage heb ik ook de opleiding Flebologie en therapeutisch elastische kousen afgerond waardoor ik therapeutisch elastische kousen op maat kan aanmeten.

Oedeem kan ontstaan doordat er lymfklieren zijn weggehaald, maar het kan ook een gevolg zijn van een operatie. Bij beide vormen van oedeem kan een specifieke massage worden toegepast (manuele lymfdrainage) om de klachten te verminderen. Hierbij maak ik indien nodig ook gebruik van tapetechnieken of compressie (d.m.v. therapeutisch elastische kousen). Persoonlijk vind ik het belangrijk om samen met u te kijken naar wat u nog wél kan. Daarbij ondersteun en begeleid ik u graag om uw eigen functioneren te optimaliseren.

Ik kijk er naar uit om te starten bij Huis aan het Water. Indien u vragen heeft kunt u mij altijd bellen of mailen voor advies. 

 

1025 4025 1036 964 1001 999 994